Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: Maistas plaukams?

Maistas plaukams?

Maistas plaukams?

Kalbant apie tvirtus bei sveikus plaukus, visada prieš akis išnyra  plaukų priežiūros produktai! Mes dažnai galvojame, jog dabar nusipirksiu vieną ar kitą produktą ir mano plaukų būklė pagerės. Taip, žinoma, pagerės, bet jeigu norime ilgalaikių rezultatų - vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, ką mes valgome, nes sveika galvos oda labai priklauso ir nuo mūsų gyvenimo būdo ir sveikos mitybos, ką dauguma pamirštame. Vienas iš svarbiausių dalykų, padedančių pamaitinti  ir mūsų plaukus yra mityba. Subalansuota mityba, gali padėti gauti pagrindinių maistinių medžiagų, būtinų norint išlaikyti puikią plaukų, odos bei nagų būklę. Geriausi vitaminai ir maistinės medžiagos plaukų augimui yra liesi baltymai, omega-3 riebalų rūgštys, riebaluose tirpūs vitaminai, B komplekso vitaminai ir geležis.  Su jumis dalinamės produktais, kuriuose yra 100% sveikųjų riebalų,  grūdų, ir tai yra vienas iš paprasčiausių būdų gauti mūsų plaukams reikalingų maistinių medžiagų.

Kita vertus, tai, ką valgote, taip pat gali dramatiškai paveikti ir plaukų slinkimą. Kalbame apie perdirbtus maisto produktus, kuriuose labai trūksta maistinių medžiagų, kurie negali pakeisti visaverčio, ​​tikro ir natūralaus maisto. Daugelyje šių perdirbtų produktų yra dirbtiniai ingredientais bei priedai, kurių mums tiesiog nereikia. Be to, šie perdirbti maisto produktai gali sukelti  ir grėsmę darniai žarnyno veiklai, o sveika žarnyno flora yra būtina norint, kad būtų tinkamai absorbuotos maistinės medžiagos, kurios sustiprina plaukus, odą ir nagus.

Taigi, dalinamės maisto produktais, kurie praturtins jūsų mitybą ir plaukams suteiks kasdienių reikiamų medžiagų.

1. Lašiša, kaip turtingas omega-3 riebiųjų rūgščių ir baltymų šaltinis, gali padėti išlaikyti plaukus tvirtesnius. Lašiša turi daug naudos sveikatai, įskaitant uždegimų mažinimą bei naudą mūsų centrinei nervų sistemai (mūsų smegenims).

GETTY IMAGES

2. Kiaušiniuose yra daug baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, kurios prisideda prie plaukų sveikatos, tokių kaip cholinas bei vitaminai A, D ir B12. Du specifiniai kiaušiniuose esantys karotinoidai - liuteinas ir zeaksantinas, taip pat vaidina svarbų vaidmenį palaikant ląstelių sveikatą, ypač akių, odos ir plaukų.

GETTY IMAGES

3. Žemės riešutai arba žemės riešutų sviestas.

Tai yra reikšmingas biotino šaltinis, kuris, žinoma, skatina plaukų augimą ir apsaugo nuo plaukų slinkimo. ¼ puodelyje yra iki 9 gramų baltymų, 4 gramai skaidulų. Žemės riešutai taip pat yra itin sotūs, todėl jie idealiai keičia mėsą, jei esate vegetaras ar veganas.

GETTY IMAGES

4. Špinatuose yra magnio, geležies ir folio rūgšties, kurie yra vienas iš svarbiausių B grupės vitaminų. Kiti lapiniai žalumynai, pavyzdžiui, lapiniai kopūstai, taip pat suteikia maistinių medžiagų naudą odai ir plaukams. Be to, vitaminas C šiose tamsiai žalios spalvos lapinėse daržovėse padeda apsaugoti ir išlaikyti plaukų folikulų ląstelių membranas.

LULU DURAND PHOTOGRAPHY GETTY IMAGES

5. Omega-3 ir vitamino D kupinos sardinės yra  pigiai parduodamos konservuotų formų pavidalu (tiesiog pirkite jas vandenyje, o ne aliejuje!). Pabandykite pridėti sardinių į salotas ar užtepus ant duonos, kaip  alternatyvą kitoms riebioms žuvims, turinčioms daugiau gyvsidabrio.

BRETT STEVENS GETTY IMAGES

6. Ieškote vegetariško ar veganiško omega-3 šaltinio? Chia sėklose jų gausu, jau nekalbant apie skaidulas ir antioksidantus. Šis maisto šaltinis laikomas visaverčiu baltymu, kuriame yra 20% daugiau baltymų nei sojos pupelėse, ir gali padėti augti  gražiems ir sveikiems plaukams. Šios mažytės, lengvai laikomos sėklos gali būti dedamos į dribsnius, kokteilius, pudingus ir įvairius kepinius.

GETTY IMAGES

7. Pusėje puodelio mėgstamo moliūgo yra tik 83 kalorijos ir mažiau nei gramas riebalų. Be to, jame gausu geležies ir beta-karotino, vitamino A pirmtako - svarbaus vitamino plaukų augimui ir stiprinimui. Moliūguose taip pat gausu vitaminų C ir E, kurie padeda atstatyti ląsteles nuo pažeidimų. Naudokite kaip konservuotą tyrę, padažams, patiekalams ir net užkandžiams gardinti, kad plaukai būtų sveiki.

GETTY IMAGES

8. Skrebučiai su avocadu  niekada neišeis iš mados ir dėl geros priežasties! Kartu su sveikaisiais riebalais, avokaduose yra ir vitamino E, kuris yra galingas antioksidantas, skatinantis plaukų augimą. Avokaduose taip pat yra biotino ir jie yra populiarus daugelio „pasidaryk pats“ plaukų kaukių ingredientas. Bet visgi, mes rekomenduotume akokadus valgyti .

WANWISA HERNANDEZ / EYEEMGETTY IMAGES

9. Baltųjų rafinuotų karbohidatų pakeitimas 100% sveikais grūdais gali padėti sustiprinti skaidulų, cinko, geležies ir B grupės vitaminų kiekį dietoje, kad palaikytų sveikus plaukus. Grikiai, laikomi neskaldytais grūdais, yra maistinga sėkla be glitimo ir jų nauda yra begalinė. Grikiai yra pripildyti pagrindinių antioksidantų ir skaidulų.

CASANISAPHOTO GETTY IMAGES

10. Nesaldus paprastas graikiškas jogurtas turi daug baltymų, kurie yra plaukų statybinė medžiaga. Be to, paprastas graikiškas jogurtas yra labai universalus ir gali būti įtrauktas į sočius pusryčius (pagalvokite apie kokteilius) arba pikantiškus patiekalus ar pagardus. Didžiausias jogurto pliusas yra probiotikai, kurie yra ir gerosios bakterijos, padedančios jūsų kūnui pasisavinti maistines medžiagas. Pasirinkite prekės ženklus, kurių kiekvienoje porcijoje yra penkios bakterijų kultūros ar daugiau.

BRETT STEVENS GETTY IMAGES

Šį kartą atrinkome šiuos produktus ir žinoma, jų tikrai yra daugiau. Džiaugiamės, jog mes turime galimybę atkreipti dėmėsį kuo praturtinti savo kasdienį racioną, kad plaukai būtų sveiki ir gražūs. Jeigu turite savo vertingų plaukams produktų sąrašą - pasidalinkite su mumis!

 

 

 

 

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.

Prieš paskelbiant visi komentarai moderuojami.

Read more

Patarimai silpniems, slenkantiems plaukams

Patarimai silpniems, slenkantiems plaukams

Plaukų slinkimą gali sukelti įvairūs ir skirtingi veiksniai,  pradedant hormoninėmis permainomis, baigiant stresu, ligomis, besaikiu karštų įrankių ar cheminių procedūrų naudojimu. Jei jūsų plaukų...

Skaityti daugiau
Keliaukime po Italiją su Essential haircare

Keliaukime po Italiją su Essential haircare

Kiekviena Essential plaukų priežiūros linija savo sudėtyje turi aktyvųjį ingredientą, kuris dalyvauja “Slow Food” programoje Italijoje. Taigi kartu su mumis atraskite Davines pasaulį,  sužinokite  ...

Skaityti daugiau