PLEISKANŲ ATSIRADIMO PRIEŽASTYS ir COVID!

Metų laikai daro didelę įtaką pleiskanų atsiradimui, o ypač šaltuoju sezonu!  Nuo šalto oro oda ima sausėti, o to pasekoje gali ir pleiskanoti. Pleiskanų suaktyvėjimas pastebimas ir COVID pandemijos metu, kuomet persirgus ypatingai išsausėja veido, kūno, o ir galvos oda. Atsiradęs pleiskanojimas gali būti susijęs ir su padidėjusiu stresu, taip pat dėl darbo namuose bei pakitusia galvos odos plovimo rutina. Kuomet susikaupę natūralūs riebalai dėl nepakankamo valymo bei prisidedančio streso virsta išsausėjimo, niežėjimo ir pleiskanų atsiradimo priežastimi.

Kas yra pleiskanos?

Pleiskanos – tai atsiskiriančių raginio odos sluoksnio ląstelių plokštelės. Dėl šios priežasties galvos oda gali būti ypač sudirgusi ir stipriai niežėti. Pleiskanos gali atsirasti  ant visos galvos odos, smilkinių srityje, prie kaktos bei pakaušyje. Dažniausiai jos matomos plaukuose, krinta ant kaklo ir pečių, ypač šukuojant plaukus.

Jūsų galvos oda yra sausa

Sausa galvos oda yra viena dažniausių pleiskanų priežasčių. Deja, jei tai yra jūsų pleiskanų atsiradimo šaknys, galite pastebėti, kad šaltuoju metų laiku situacija pablogėja. Tai, kad sausa oda sukelia pleiskanas lengviau nustatyti, nes greičiausiai kitos kūno vietos taip pat yra išsausėjusios. Rudens ir žiemos mėnesiais oda tampa sausesnė, todėl žmonės šiuo metu linkę pastebėti ir daugiau pleiskanų. Pagrindinis gydymo būdas – drėkinimas. Tam tiks specialūs gydantys ir drėkinantys šampūnai, kurie suteiks jūsų galvos odai taip reikalingos drėgmės ir gali padėti atsikratyti pleiskanų.

Jūs nepakankamai dažnai plaunate galvą

Nors tai skamba tarsi būtų nehigieniška, tačiau nepakankamas galvos trinkimas taip pat gali būti pleiskanų atsiradimo priežastis. Kai ne taip dažnai plaunate galvą šampūnu, kaupiasi natūralūs odos aliejai ir tai gali sukelti pleiskanas. Tačiau tai anaiptol nereiškia, jog jūs nesilaikote asmens higienos . Gali būti, kad nenaudojate pakankamai šampūno arba jūsų naudojamas šampūnas nėra toks stiprus, kad suardytų susidariusį aliejaus barjerą, kuris skatina pleiskanų atsiradimą. Pagalba: Nors gydymas gali būti toks paprastas, kaip tiesiog plauti šampūnu galvą dažniau, visgi jums gali tekti žengti dar vieną žingsnį ir užbėgti įvykiams už akių. Kelis kartus per savaitę naudoti pleiskanas gydantį šampūną ir taip išvengti jų susikaupimo.

Jūs esate alergiškas

Nuo žolės iki žemės riešutų žmonės yra alergiški įvairiausioms medžiagoms. Ar dėl pleiskanų atsiradimo gali būti kalta alergija plaukų priežiūros priemonėms? Taip tikrai gali, sako dr. Kwon. Jei po tam tikro produkto pastebite bet kokį galvos odos dirginimą, pvz., niežulį ar skausmą, tai gali būti dėl jūsų galvos odos jautrumo. Pagalba: pirmiausia nustokite naudoti įtariamą produktą. Nesate tikras, kas tai galėtų būti, ar tikrai pleiskanas sukelia naudojamas produktas? Pabandykite atmetimo būdu rasti kaltininką, beto, peržiūrėkite produkto sudėtį.

Jūsų sveikatos būklė

Seborėjinis dermatitas yra lėtinė liga, paveikianti ne tik galvos odą, bet ir kitas kūno vietas, kuriose yra riebalinių liaukų. Šiai būklei būdingos pleiskanos, taip pat galvos odos paraudimas. Jis atrodo panašus į kitas įprastas odos ligas, tokias kaip psoriazė, egzema ar tiesiog alerginė reakcija.

Pleiskanos atsiranda dėl pagreitėjusio viršutinio odos sluoksnio (epidermio) atsinaujinimo ir padidėjusio riebalinių liaukų aktyvumo. Kai kurie šampūnai sudėtyje turintys deguto padeda šį procesą sulėtinti. Pagalba: jei atpažįstate šiuos simptomus, pasitarkite su gydytoju. 

Taip pat gali padėti vaistai ar tinkama galvos odos priežiūra. Reikėtų atkreipti dėmesį į vieną dalyką: deguto pagrindu pagaminti šampūnai gali būti netinkamas pasirinkimas žmonėms su šviesesnės spalvos plaukais, nes tokio tipo šampūnai gali nudažyti plaukus.

Mieliagrybis

Malassezia yra grybelis, gyvenantis ant visų žmonių galvos ir odos. Kai kuriems išsivysto jautrumas jam, dėl kurio gali atsirasti pleiskanų. Kaip ir seborėjinis dermatitas, kitos odos ligos, kurias apsunkina malasezija, yra psoriazė ir kiti dermatito tipai. Pagalba: gydytojo paskirti vaistai. Taip pat naudingi ir kiti be recepto įsigyti specialūs šampūnai bei gera galvos odos priežiūra.

Pleiskanos tikrai sukelia diskomforto jausmą ir jas reikia gydyti. Mūsų Purifying linijos šampūnas padeda jas pašalinti. Tai gydantis, detoksikuojantis šampūnas kovai su riebiomis ir sausomis pleiskanomis, Sukuriama tinkama aplinką plaukų augimui, kad plaukai ir galvos oda būtų sveiki, oda giliai išvalyta, nesukeliant jokio dirginimo. Sudėtyje esantis seleno disulfidas turi stiprų antibakterinį poveikį.

Prižiūrėkite savo galvos odą ypatingai šaltuoju metų laiku ir atsikratykite pleiskanų jau dabar ! 

Palikti komentarą

Visi komentarai turi būti patvirtini administratoriaus