Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: Kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Nesvarbu, ar turite šviesius plaukus ar esate brunetė - dažyti plaukai reikalauja daugiau dėmesio. Kad ir kokie sveiki būtų jūsų plaukai - plaukų šviesinimas ir ilgalaikis dažymas neišvengiamai kenkia. Bet yra ir gerų naujienų:) Geros naujienos yra tos, jog laikydamiesi tinkamų plaukų priežiūros įpročių galite apsaugoti savo plaukų spalvą ir grožį. 

Taigi, geriausi būdai, kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Pasiruoškite prieš dažydami plaukus

Prieš dažydam plaukusi atlikite intensyvų gydymą, jog plaukai būtų kiek įmanoma sveikesni, pamaitinkite juos giliai kondicionuojančia procedūra. Naudokite plaukų kaukę du kartus per savaitę ir  mažiausiai dvi savaites prieš paskyrimą dažymui - plaukai bus giliai pridrėkinti sustiprės ir plaukų struktūra. Atminkite, jog drėgmės kupinii plaukai - sveiki plaukai, o jūs tikrai norite pradėti nuo kuo sveikesnių plaukų. Plaukų kaukę tepkite ant švarių, drėgnų plaukų  per visą plaukų ilgį ir iki pat galiukų. Palikite 5 minutes, tada iššukuokite ir kruopščiai nuplaukite vėsiu vandeniu.

Pasikonsultuokite su specialistu

Niekada neturėtumėte bandyti šviesinti ar dažyti plaukų namuose, nebent esate profesionalus stilistas, naudojantis profesionalius produktus.Prieš sukurdamas jums tinkančią, labai konkrečią formulę, norint išgauti super rezultatą, profesionalas atsižvelgia į daugelį dalykų.  

Jeigu galite, rečiau plaukite galvą

Kuo dažniau plausite dažytus plaukus, tuo greičiau išbluks jūsų spalva. Be to, per dažnai plaunant iš plaukų ir galvos odos pasišalina reikalingi natūralūs aliejai, todėl plaukai išsausėja ir  tampa pažeidžiami. Geriausias būdas prižiūrėti spalvą – plauti plaukus du ar tris kartus per savaitę: jei reikia, nedarbo dienomis naudokite sausą šampūną.

Naudokite šampūną ir kondicionierių be sulfatų

Kai plaunate plaukus, naudokite šampūną be sulfatų. Sulfatuose yra druskos, kuri pašalina drėgmę ir tai viena iš pagrindinių spalvos blukimo priežasčių. Šampūnai be sulfatų yra švelnūs, nedirgina galvos odos. Kiekvieną kartą plaudami galvą naudokite kondicionierių be sulfatų, kad jūsų spalva išsilaikytų kuo ilgiau, o vėliau, jeigu reikia naudokite ir nenuplaunamą kondicionierių.

Naudokite dažytiems plaukams skirtas priemones

Priemonės, kurias naudojate plaukams, turi įtakos jūsų spalvos ilgaamžiškumui ir ilgalaikei plaukų sveikatai. Norėdami apsaugoti spalvą, naudokite tik aukštos kokybės plaukų produktus, tokius kaip mūsų Alchemic ir Heart of Glass linijos. „Alchemic“ – tai grynų pigmentų šampūnų ir kondicionierių sistema, kuri sustiprina ir paryškina kosmetinę spalvą, o „Heart of Glass“ –skirta jūsų šviesių plaukų sveikatai ir grožiui palaikyti.

Naudokite plaukų kaukę kartą per savaitę

Plaukų kaukės yra giliai kondicionuojančios procedūros, kurios sulaiko drėgmę ir išlaiko jūsų plaukus kiek įmanoma labiau pridrėkintus. Jos puikiai tinka visų tipų plaukams, bet ypatingai dažytiems. Vos 5-10 minučių,  vieną ar du kartus per savaitę gali suteikti puikią drėkinančią ir gydančią dozę.

Jei įmanoma, leiskite plaukams natūraliai  išdžiūti

Plaukų džiovintuvo karštis, tiesinimo ir garbanojimo žnyplės ne tik kenkia plaukams, bet ir pašalina drėgmę iš jūsų plaukų bei pažeidžia plaukų spalvą. Kiek įmanoma dažniau leiskite plaukams natūraliai išdžiūti. 

Plaukite vėsesniu vandeniu

Svarbiausias dalykas, kurį galite padaryti, kad dažyti plaukai kuo ilgiau išliktų sveiki, yra išlaikyti juose drėgmę. Vienas iš būdų tai padaryti - tai sumažinti vandens temperatūrą, kurie veikia jūsų plaukus. Šiluma pašalina iš plaukų natūralius aliejus, todėl jie tampa trapūs ir daugiau linkę būti pažeisti. Tai taip pat sutrikdo ir galvos plaukų odą, todėl spalvos molekulės lengviau išbėga. Kad išvengtumėte plaukų pažeidimo ir spalvos praradimo, plaukų priežiūros rutinoje sumažinkite vandens temperatūrą. Šampūną nuplaukite drungnu vandeniu ir po kondicionavimo nuplaukite šaltu vandeniu. 

Naudokite šilkinį pagalvės užvalkalą

Jei turite dažytus plaukus, svarbu galvoti apie tai, kaip jūsų galvos oda ir plaukai jaučiasi naktį. Ypač svarbu atsižvelgti į paklodžių ir pagalvių užvalkalų poveikį plaukams. Trintis yra viena iš pagrindinių plaukų galiukų skilinėjimo ir lūžinėjimo priežasčių. Eidami miegoti rinkitės  šilkinį pagalvės užvalkalą arba apgaubkite plaukus šilkine skara, jog jūsų plaukai slystų, o ne lūžinėtų vartantis naktį.

Dažnas kirpimas

Vienas geriausių būdų, jog dažyti plaukai atrodytų sveiki - tai yra reguliarus kirpimas. Reguliariai kerpami plaukai yra mažiau pažeidžiami, o jų galiukai lūžinėja mažiau. Kas 3–4 mėnesius kirpkite plaukus, kad jūsų plaukai būtų sveiki, o jų spalva būtų ryški.

Na ir pabaigai…

Kad ir kokie sveiki būtų jūsų plaukai, nuolatinis jų dažymas neišvengiamai padarys tam tikrą žalą. Apsaugokite savo  plaukų spalvą ir sveiką išvaizdą turėdami  tinkamus plaukų priežiūros įpročius bei derindami juos su  aukščiausios kokybės produktais. Davines formulėse nėra kenksmingų toksinų, naudojamos natūralios sudedamosios dalys, jos sukurtos naudojant atsinaujinančią energiją ir pakuotes, kurios sumažina poveikį aplinkai. Mūsų plaukų priežiūros priemonės yra naudingos ne tik jūsų plaukams, bet ir visai planetai.



Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.

Prieš paskelbiant visi komentarai moderuojami.

Read more

Plaukų slinkimas ir jo priežastys...

Plaukų slinkimas ir jo priežastys...

Plaukų slinkimas - tai kasdienio gyvenimo dalis. Tiesą sakant, normalu, jog iškrenta 100 sruogų per dieną. Tačiau jei vienu metu netenkate daugiau plaukų nei įprastai, pastebite plinkančių vietų ar...

Skaityti daugiau
MUST priemonės kasdienėje plaukų rutinoje!

MUST priemonės kasdienėje plaukų rutinoje!

Išlaikyti gerą plaukų priežiūros rutiną yra taip pat svarbu, kaip ir laikytis odos priežiūros taisyklių, plaukai ir galvos oda bus sveiki ir gražūs, jeigu žinosite kaip ir ką po ko naudoti. Dalinam...

Skaityti daugiau