Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: Kaip slenkantys plaukai atskleidė sveikatos būklę?

Kaip slenkantys plaukai atskleidė sveikatos būklę?

Kaip slenkantys plaukai atskleidė sveikatos būklę?

Šiandien norime pasidalinti istorija, kaip slenkantys plaukai atskleidė apie sveikatos būklę.
Nuoširdžiai dalinuosi savo patirtimi, galbūt kažkam padėsiu. Taigi, mano rankose mano kasdieninė rytinė dozė vaistų ir įvairių papildų.
Tenka pripažinti, kad net būdama kirpėja niekada realiai nesusimąsčiau, kad slenkantys plaukai, dažnai yra tik pasekmė galimai rimtų sveikatos sutrikimų. Susigriebau ieškoti priežasčių tik tuomet, kai atostogų metu džiovinausi plaukus ir pamačiau, kad realiai džiovinti beveik nėra ką... Bet kaip žinia, mokomės tik iš savo klaidų.
Plaukai man slinko 1.5 metų. Vis maniau, praeis. Bandžiau gydytis savarankiškai. Kreipdavausi pagalbos pas daktarę, atlikdavo įprastus tyrimus, kažko rimto nerodydavo. Šioks toks geležies stygius, kurį tuoj pat kompensuodavau vitaminais. Tam kartui praeidavo, bet ilgai netrukus vėl viskas grįždavo į pirminę situaciją. Kuomet krisdavo ir mažučiai 3-5cm plaukučiai. Pagaliau nusprendžiau rimtai išsitirti sveikatą. Atlikau viso organizmo tyrimą (Biofirst klinikoje, Global Diagnostic ) + daktarės rekomenduotus kraujo tyrimus. Visos priežastys tapo aiškios ir patvirtino mano kitus negalavimus. Kai atėjau pas daktarę ir ji manęs paklausė, kuo skundžiuos? Atsakiau, kad slenkančiais plaukais. Ji šyptelėjo ir tepasakė, kaip moteriška. Po minutėlės klustelėjo ar turiu kitų nusiskundimų. Kai baigiau kalbėti, negalėjau pati patikėti, kad aš jų turiu tiek daug... Noriu tik pasakyti, kad niekas kitas geriau nejaučia savo kūno, savo savijautos nei mes patys. Įsisukę i „SUPER TAURĖS“ lenktynes mums sunku sustoti, o pripažinti, kad pavargau, nebegaliu, praktiškai neįmanoma... Nes juk mes jauni, gabūs, darbštūs, multifunkciniai organizmai. SUPER žmonės, SUPER lenktynėse. O lenktyniaujame išties dažniausiai patys su SAVIMI. Labai džiaugiuosi, jog pagaliau žinau kas man yra, nes galiu pradėti kryptingai gydytis. Ir žinau kaip gydyti savo slenkančius plaukus. Tiesa, tai truks laiko, bet tikiu geros savijautos bei vešlios galvos ateitimi.
APIE SLINKIMO TIPUS
• Metų laikų kaita. Pavasarį ir rudenį plaukų netenkama daugiau. Šis plaukų slinkimas pasitaiko dažniausiai ir vadinamas sezoniniu.
• Trumpalaikis ir ilgalaikis stresas. Mokslininkai patvirtino, kad stresas tiesiogiai susijęs su plaukų slinkimu ir jų silpnumu. Ypač stipriai veikia per didelis protinis nuovargis ar neišsimiegojimas.
• Mityba. Kai kurios dietos ypač pavojingos tuo, kad organizmui ir plaukams ima trūkti būtinų medžiagų, tokių kaip cinkas, kalcis, magnis, geležis, taip pat kitų mikroelementų bei vitaminų.
• Hormonų pokyčiai. Plaukų būklė glaudžiai susijusi su hormonų pakitimais organizme, kai padidėja vyriškų hormonų androgenų kiekis.
• Sutrikusi skydliaukės veikla. Skydliaukės veiklos sutrikimas išbalansuoja nervų sistemos funkcijas, odos būklę ir kitas organizmo sistemas.
• Genetinės priežastys. Apie plaukų struktūrą ir stiprumą galima spręsti pagal tai, kokie tėvų, senelių ir kitų artimųjų plaukai.
Taip pat staigaus plaukų slinkimo priežastimi, gali būti nėštumas, policistinių kiaušidžių sindromas bei odos ligos, kaip seborėjinis dermatitas, psoriazė ir kt. Plaukų slinkimą skatina ir per didelis vitamino A bei seleno vartojimas. Norint pasiekti geriausių rezultatų, pirmiausiai būtina išsiaiškinti priežastis. Pagalbos priemonių yra įvairiausių. Dažnai kosmetikos priemonės veikiančios išoriškai veikia kaip prevencija arba kaip pastiprinimas gydymo. Ir žinoma, tikėti, tikėti, kad viskas susitvarkys. Šiuo metu stiprinu ir gydau savo organizmą įvairiais preparatais. Nes suprantu, kad mano kūnas, mano organizmas veikia kaip vienis, kaip vienas variklis. Kai sugenda viena detalė, pradeda šlubuoti viso variklio veikla.
Ką darau ir kaip papildomai stabdau plaukų slinkimą?
1. Supratau, kad mano atveju vien stiprinantys losjonai nepadės, todėl pasitarusi su daktare/dermatologe Giedre Narkus pasirinkau I–PRF gydymo būdą.
Kas tai? PRF metodas – vienintelis pasaulyje, kuriame naudojamas kraujo koncentratas yra praturtintas kamieninėmis ląstelės bei augimo faktoriais, o tai žaibiškai mobilizuoja organizmo imunitetą, skatina audinių regeneracijos procesus. Dermatologė G.Narkus rekomenduoja, susidūrus su plaukų slinkimo, alopecijos bėdomis visada rinktis pačią efektyviausią procedūrą – plazmoliftingą. Daugelis specialistų dirba su PRP, tačiau aš rekomenduoju rinktis I-PRF plazmoliftingą arba tam tikrais atvejais mezoterapiją. Kodėl? – PRP savo sudėtyje turi farmacinius priedus (silikoninis gelis bei antikoaguliantas), ko aš pati nenoriu leisti nei sau nei klientui į odą. Lėto centrifugavimo metu kraujo plazmoje išlieka gyvybingi trombocitai, šiek tiek leukocitų, bei kamieninės ląstelės su augimo faktoriais. Plazmoje esantis fibrinas suleistas į epidermį sudaro fibrino mikrotinklelį ant kurio nusėda trombocitai, augimo faktoriai, kurie probleminėje zonoje išlieka daug ilgiau nei suleidus PRP – dėl antikoagulianto fibrinas nesudarys mikrotinklelio, todėl naudingosios ląstelės greičiau išsivaiksčios iš probleminės zonos.
2. Kaip stiprią pagalbą naudoju ir Davines Energizing liniją nuo plaukų slinkimo. Linija turtinga savo pasirinkimu, todėl galinti spręsti įvairias slinkimo problemas. Naudoju šampūną ir androgenetinį plaukų slinkimą stabdantį losjoną. Jis praturtintas Mung pupelių ir raudonųjų dobilų ekstraktu (Vigna Radiata-Trifolium Pratense), kurie yra aktyvūs ingredientai, skatinantys ryšį tarp ląstelių, reguliuojančių ląstelių funkcijas. Turėdami daug flavonoidų, jie slopina 5-α-reduktazę, kuri paverčia testosteroną dihidrotestosteronu: šio fermento blokavimas neutralizuoja androgenetinę alopeciją ir riebalų perteklių, kuris gali būti susijęs su būkle. Plaukai auga sveikesni ir stipresni; galvos oda yra labiau sušvelninta dėl mažesnės riebalų gamybos. Esant stipriam slinkimui reikėtų naudoti kas antra plovimą, mėnesį laiko.
Energizing linija praturtinta Energizuojančiu kompleksu, kurį sudaro tokie komponentai, kaip:
• Žaliosios arbatos ekstraktas. Sudėtyje yra katechino - stipria antioksidantine ir priešuždegimine savybe pasižymintis organinis junginys - fenolis. Jis yra antrinis augalų metabolitas. Priskiriama flavonoidų klasei. Jo gausu žaliojoje arbatoje, kakavoje, šokolade, acte.
• Vitaminas B3. Priklauso B grupės vitaminų šeimai. Subalansuoja odos riebalų gamybą ir pagerina odos drėkinimą.

Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.

Prieš paskelbiant visi komentarai moderuojami.

Read more

Tvarumas - kas tai?
tvari kosmetika

Tvarumas - kas tai?

Labai dažnai girdime skambius žodžius - tvarumas, tvarus gyvenimo būdas, bet ar tikrai žinome ir suprantame, ką tai reiškia? Kas yra tvarus aplinkai produktas, tvarus vartojimas, arba - ...

Skaityti daugiau
Kaip dažnai reikia plauti galvą?
kaip dažnai plauti galvą

Kaip dažnai reikia plauti galvą?

Kalbant apie grožio procedūras ir daugelį dalykų gyvenime -  vienas dydis retai tinka visiems. Dažnai matome geriausios praktikos rekomendacijas - įsitikinkite, kad geriate pakankamai vandens ir pa...

Skaityti daugiau