Pereiti prie turinio

Krepšelis

Jūsų krepšelis yra tuščias

Straipsnis: MUST priemonės kasdienėje plaukų rutinoje!

MUST priemonės kasdienėje plaukų rutinoje!

MUST priemonės kasdienėje plaukų rutinoje!

Išlaikyti gerą plaukų priežiūros rutiną yra taip pat svarbu, kaip ir laikytis odos priežiūros taisyklių, plaukai ir galvos oda bus sveiki ir gražūs, jeigu žinosite kaip ir ką po ko naudoti. Dalinamės su jumis baziniu priemonių rinkiniu, skirtu kasdienei plaukų priežiūrai.


Plaukų priežiūros rutina - valymas!

Norint turėti sveikus plaukus, būtina turėti švarią galvos odą. Jei galvos oda nešvari, prie plaukų folikulų kaupiasi riebalai, o tai palieka nepageidaujamą riebumą bei gali turėti įtakos kitoms galvos odos problemoms. Geriausia kasdienė valymo priemonė yra šampūnas. Jis pašalina aliejaus perteklių ir suteikia galvos odai šviežumo bei švaros pojūtį. Svarbiausia, kad šampūnas taip pat pašalina negyvas odos ląsteles nuo galvos odos ir padeda plaukams augti be jokių kliūčių.

Ko negalima daryti su šampūnu:

  • Nenuplaukite plaukų per daug, plaukite du kartus, nes plaudami daugiau kartų galite pašalinti natūralius plaukų aliejus, todėl plaukai gali tik labiau išsausėti.
  • Nenaudokite šampūno, kuriame yra sulfatų.
  • Nenaudokite nagų įtrindami šampūno į galvos odą, o pirštų galiukais švelniai masažuokite  galvos odą.

Patarimas: plaudami galvos odą, stenkitės plauti šiltu, bet ne karštu vandeniu, nes tai gali pažeisti plaukus.


Plaukų priežiūros rutina: kondicionavimas

 

Kadangi šampūno tikslas yra išvalyti plaukus ir galvos odą, yra tikimybė, kad nuo jūsų plaukų bus pašalinta dalis natūraliųjų  aliejų. Štai kodėl po šampūno būtina naudoti kondicionierių, nes tai padeda atkurti dalį jūsų plaukų prarastos drėgmės. 

Kondicionieriaus privalumai:

  • Suteikia plaukams žvilgesio
  • Mažina pasišiaušimą
  • Atkuria prarastą drėgmę
  • Uždaro plauko žvynelį

Patarimas: Norėdami išgauti geriausią rezultatą kondicionierių būtinai laikykite tiek, kiek nurodė gamintojas. Taip pat venkite naudoti jį ant galvos odos.


Plaukų priežiūros rutina- plaukų pienelis! 

Papildoma drėgmė ir  lengvesnis plaukų iššukavimas. Šis žingsnis ypač svarbus žmonėms su garbanotais plaukais, kurie dažnai būna sausi. Tikslas yra sulaikyti drėgmę ir išvengti sausumo naudojant drėkinančius produktus.

Produktai, kuriuos verta  pasirinkti:

  • Pieneliai

Jie neapsunkina plauko, tačiau giliai įsiskverbia į jūsų plaukų struktūrą. Jie puikiai kontroliuoja plaukus ir netgi gali apsaugoti plaukus nuo aplinkos poveikio. Pienelį galite naudoti visiems plaukų tipams.


Plaukų priežiūros rutina -  kaukė ir visapusė jos nauda!

 

Ši plaukų priežiūros priemonė  skirta plauko struktūros stiprinimui, atstatymui, maitinimui bei plauko drėkinimui. Ji gali būti skirta ploniems, sausiems, normaliems, taip pat garbanotiems, nepaklusniems, dažytiems, gležniems ar pažeistiems plaukams.

Kaukės drėkina plaukus ir maitina juos proteinais, suteikia apsauginį sluoksnį ir švelnumą, uždaro plauko žvynelį. Plaukų kaukės iš esmės gali pagerinti plaukų išvaizdą.


Plaukų priežiūros rutina - aliejukas!


Aliejukas – skirtas maitinti, uždaryti plauko žvynelį bei apsaugoti nuo išorinių kenksmingų veiksnių. Tepamo aliejaus kiekis priklauso nuo plaukų tipo. Jei plaukai ploni, užteks 1 karto, jei vidutinio storumo arba tankūs, reiktų 2 ar 3 kartų. Jei būtina, žinoma, naudokite daugiau. Venkite tepti aliejuką ant galvos odos.


Plaukų priežiūros rutina - Apsauga nuo karščio! 

 

Mūsų plaukai dažnai yra veikiami įvairių išorinių veiksnių: tiesintuvų, plaukų džiovintuvų ar garbanojimo žnyplių. Šis karščio poveikis pažeidžia plaukų struktūrą ir gali sukelti jų lūžinėjimą bei galiukų skilinėjimą. Taigi, norėdami apsaugoti plaukus nuo šios žalos -  labai svarbu naudoti apsaugantį nuo karščio purškiklį.





Palikti komentarą

Ši svetainė apsaugota „reCAPTCHA“, taip pat taikoma „Google“ privatumo strategija ir paslaugų naudojimo sąlygos.

Prieš paskelbiant visi komentarai moderuojami.

Read more

Kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Kaip išlaikyti dažytus plaukus sveikus?

Nesvarbu, ar turite šviesius plaukus ar esate brunetė - dažyti plaukai reikalauja daugiau dėmesio. Kad ir kokie sveiki būtų jūsų plaukai - plaukų šviesinimas ir ilgalaikis dažymas neišvengiamai ken...

Skaityti daugiau
4 vasariški plaukų įvaizdžiai tau!

4 vasariški plaukų įvaizdžiai tau!

Surišti į kuoduką ar į arklio uodegą plaukai, laisvos, besiplaikstančios vėjyje bangos ar šlapių plaukų efektas? Švęskite gyvenimą ir eksperimentuokite, atraskite sau tinkamiausią, smagų įvaizdį! ...

Skaityti daugiau